Posted on: augustus 5, 2022 Posted by: ajwadadel Comments: 0

Niet alleen in het Midden-Oosten, maar over de hele wereld zijn dadels een geliefd culinair item. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen dadels kopen, is dat ze ongelooflijke voedingskwaliteiten hebben en ze urenlang energie kunnen geven. Hun populariteit piekt tijdens de ramadan, wanneer moslims van over de hele wereld kilo’s dadels voor hun huis kopen. Dit is de ideale snack om je vasten mee te verbreken. Dadels zijn er in verschillende variëteiten en ze hebben een verscheidenheid aan voordelen, van heerlijkheid tot gezondheid bevorderende eigenschappen.

 

Een van de voedingsmiddelen waar de profeet Mohammed (vzmh) van hield en begeerde, was de dadel. Als gevolg hiervan consumeren veel moslims momenteel het hele jaar door dadels, niet alleen tijdens de ramadan.Als gevolg hiervan eten veel moslims momenteel het hele jaar door dadels, niet alleen tijdens de ramadan, omdat ze geloven dat de vrucht een onderdeel is van het gelukkige profetische dieet.

 

Moslims verbreken hun vasten vaak met dadels op Iftar, wat typisch is in veel landen. Het moet echter duidelijk worden gemaakt dat hoewel het niet verplicht is, het wenselijk is om snel met datums te beginnen. De profeet Mohammed (vzmh) verbrak zijn vasten graag met dadels, volgens de profetische traditie. Het wordt als acceptabel en heilzaam beschouwd om de gewoonten en tradities, of soennah, van de laatste profeet (vzmh) te volgen. Om deze reden eten moslims het hele jaar door en tijdens de ramadan.

 

Fruit wordt meestal gepresenteerd aan de eettafel voordat het vasten wordt verbroken tijdens de heilige maand Ramadan. De vrucht in kwestie is een dadel.

Moslims volgen de soennah van de profeet Mohammed (vmzh) , de gewoonte om dadels te gebruiken om het vasten te verbreken.

Zegt Anas bin Malik R.A. “Voor het Maghrib-gebed verbrak de Profeet van Allah zijn vasten door wat vochtige dadels te consumeren. Er zullen geen droge dadels zijn als er geen natte dadels zijn. Zo niet, dan volstaat een paar slokjes water .” Abu Dawud, HR

De aanbeveling van de profeet Mohammed om het vasten met dadels te verbreken werd niet zonder reden gedaan. Medische studies tonen aan dat het lichaam tijdens het vasten suiker afbreekt die zich de hele dag in de lichaamscellen heeft opgehoopt.

 

Bovendien is onze bloedsuikerspiegel onder het gemiddelde gedaald tegen de tijd dat de zon ondergaat. Mensen die vasten, voelen af en toe een licht gevoel in het hoofd, troebel zicht en verlies van energie als gevolg.

Daarom moeten mensen die aan het vasten zijn suikerrijke maaltijden consumeren die het lichaam snel kan opnemen. Het energieniveau van het lichaam wordt daarom in minder dan een uur weer normaal. Daarom zijn dadels een geweldige optie om het vasten te verbreken.

 

De profeet Mohammed (vmzh) beweert: “Als een van jullie aan het vasten is, laat hem dan dadels eten om zijn vasten te verbreken. Gebruik in plaats daarvan water als er geen dadels beschikbaar zijn. Water is namelijk een zuiverend middel.”

Leave a Comment