Posted on: augustus 5, 2022 Posted by: ajwadadel Comments: 0

 

Dadels zijn een geliefde vrucht die ook als superfood wordt beschouwd. De Saoedi-Arabische dadelpalm is de bron van ajwa dadels. Deze vruchten zijn rijk aan essentiële mineralen, vitamines en vezels die het menselijk lichaam en de geest op verschillende manieren helpen. Dadels zijn een van de voedingsmiddelen die zowel vers kunnen worden gegeten als ze worden verzameld van palmbomen en gedroogd en voor een lange periode worden bewaard.

Er zijn meer dan 600 verschillende dadels met verschillende vormen en smaken, maar vooral de Ajwa-dadel is overal bekend. De Medina van Saoedi-Arabië is de enige plaats waar ajwa dadels worden gekweekt. Ze groeien alleen op die plek! Deze dadels zijn vaak van een droge soort en variëren in kleur van donkerbruin tot praktisch zwart. Ze zijn zacht en heerlijk met een zoete, pruimachtige smaak.

Wetenschappelijke studies hebben het belang van de hoge voedingswaarde van deze vrucht erkend.

Hier zijn nog een paar voordelen voor uw gezondheid:

 

  1. Gezondheid van het hart – Hartaanvallen komen nu vaker voor dan ooit tevoren. Ajwa-dadels helpen het hart te versterken en de hartfunctie te verbeteren door te voorkomen dat bloedvaten samentrekken. Het feit dat Ajwa dadels vitamine B bevatten, dat een cruciale rol speelt bij het verwijderen van gevaarlijke hoeveelheden homocysteïne in het bloed, getuigt van hun voordelen voor de gezondheid van het hart. Deze dadels bevatten magnesium, dat helpt om de hartslag regelmatig te houden.
  2. Botten en tanden – Deze dadelsoort bevat veel calcium en fosfor, die allemaal bijdragen aan het behoud van gezonde botten en tanden. Een van de gezondheidsvoordelen van ajwa dadels is het voorkomen van calciumtekorten. Deze dadels zijn een superfood voor het versterken van botten en het afweren van ernstige ziekten dankzij de aanzienlijke hoeveelheden mineralen die ze bevatten.
  3. Diabetes – Dadels zijn rijk aan natuurlijke suikers, waaronder glucose, fructose en sucrose, die je meteen meer energie geven. Ajwa-dadels zijn voordelig voor diabetici omdat ze een lage glycemische index hebben, wat betekent dat het consumeren ervan de bloedsuikerspiegel niet significant verhoogt.
  4. Versterkt het immuunsysteem – Ajwa-dadels zijn een geweldige bron van antioxidanten. Het kan mogelijk ook kanker voorkomen, omdat het selenium en andere vitale elementen bevat. Ajwa-dadels zijn een gezonde aanvulling op uw dieet en helpen het immuunsysteem van uw lichaam goed te werken. Bovendien verhoogt het de immuniteit van het lichaam en helpt het bij het voorkomen van tal van ziekten.
  5. Zwangerschap – Er wordt aangenomen dat de gezondheidsvoordelen van ajwa dadels ook van toepassing zijn op aanstaande moeders. Regelmatige consumptie van ajwa dadels tijdens de zwangerschap stimuleert de baarmoederspieren en helpt bij het bewegen van de baarmoeder tijdens de bevalling. Bovendien verminderen deze data postpartumbloedingen.

 

 

Leave a Comment