Posted on: augustus 5, 2022 Posted by: ajwadadel Comments: 0

Ajwa dadels zijn uniek omdat ze alleen te vinden zijn in de palmbossen in het Medina-gebied van Saoedi-Arabië. Deze dadelsoort is zeer geliefd. Het is ongeveer 3 tot 4 centimeter lang, donkerbruin of vrijwel zwart van kleur, bijna conisch van vorm, en heeft een eigenaardige delicate smaak met een zwak zoethoutaroma.

 

Alles over Ajwa dadels: hun geschiedenis, kenmerken en voordelen

Ajwa-dadels zijn uniek omdat ze alleen te vinden zijn in de palmbossen in het Medina-gebied van Saoedi-Arabië. Deze dadelsoort is zeer geliefd. Deze dadelsoort is zeer geliefd. Het is ongeveer 3 tot 4 centimeter lang, donkerbruin of vrijwel zwart van kleur, bijna conisch van vorm, en heeft een eigenaardige delicate smaak met een zwak zoethoutaroma.

 

Ajwa-dadels hebben de voorkeur vanwege hun zoete en delicate textuur die op de tong smelt, ook al bevatten ze weinig water. Bovendien is deze soort buitengewoon voedzaam vanwege de aanwezigheid van antioxidanten, vezels, vitamines en mineralen.

Deze data, die echte edelstenen zijn, worden ook genoemd in profetische tradities die betrekking hebben op de genezing van zowel mentale als fysieke kwalen. Ajwa dadels hebben een unieke positie in de islamitische geschiedenis en worden ook wel ‘heilige dadels’ genoemd.

In de islam hebben ajwa dadels een unieke positie. In de maand Ramadan zijn ze een hoofdbestanddeel van het avondeten. Ze worden niet alleen gekoesterd vanwege hun voortreffelijke smaak en malsheid, maar ook vanwege hun lange geschiedenis. Kent u hun verleden? Begrijp je waarom de islam alleen aan dit soort datum een grote betekenis geeft? Dit artikel is voor jou als je meer wilt weten over zijn geschiedenis, maar nog niet weet. Vanuit een islamitisch perspectief zal het de betekenis van ajwa dadels door de geschiedenis heen illustreren.

 

Ajwa dadels waren een favoriet van de profeet Mohammed (vzmh), dus plantte hij de eerste boom van hen naast de Quba-moskee in Medina. Hij raadde moslims over de hele wereld aan hun vasten te verbreken met een Ajwa dadels in de late 500s of vroege 600s omdat hij de smaak van deze data genoot en zich bewust was van hun voordelen. Het feit dat deze data deel uitmaken van Tibwi Nabwi stelt ons in staat om hun betekenis af te leiden. Volgens verschillende Hadith en andere islamitische bronnen pleitte de profeet Mohammed (vrede zij met hem) voor het gebruik van ajwa dadels om een verscheidenheid aan ziekten te behandelen.

“Iemand die ‘s ochtends zeven ajwa dadels eet, blijft de hele dag onder de bescherming van Allah tegen tovenarij en vergif”, aldus een islamitische bron. Hij adviseerde zijn discipelen om elke ochtend zeven dadels te consumeren om verschillende ziekten te voorkomen. Veel moslims houden zich nog steeds aan deze regels en plukken sindsdien de vruchten van deze vrucht. Ajwa dadels zijn momenteel zeer populair onder alle gezondheidsbewuste mensen, ongeacht religie of nationaliteit, niet alleen onder moslims.

 

Leave a Comment